Groep 5 - 6A

 

Welkom op de site van groep 5 / 6a!

Groep 5/6a is een combinatie groep. We doen veel samen, maar ook apart, want we leren niet allemaal hetzelfde en soms is het handiger om even met de groep apart te zitten (bijvoorbeeld bij de digibordmethodes voor aardrijkskunde en geschiedenis en Engels)
Juf Bea is er op maandag, dinsdag en vrijdag en juf Katja op woensdag en donderdag.
Op donderdag en vrijdag zijn de groepen gesplitst. Juf Renate geeft dan les aan groep 6a en 6b.

We beginnen ’s morgens samen in de kring. Daar luisteren we naar elkaars verhalen, maar ook naar de verhalen van Trefwoord. We hebben een taalkalender waarvan we elke dag een blaadje lezen. Op woensdag mogen de kinderen iets ‘interessants’ meenemen om te laten zien en erbij te vertellen. Op het whiteboard hangen dagritmekaartjes waarop je kunt zien wat we elke dag gaan doen. Na de kring gaan we aan het werk met rekenen of taal. Na de pauze gaan we verder met lezen (Blits, Nieuwsbegrip), schrijven, Engels, aardrijkskunde en geschiedenis.  We doen ook Kanjertraining, natuur, muziek, verkeer en expressie (knutselen, drama en tekenen). En natuurlijk gym. Als het zwemseizoen is afgelopen twee keer per week (een keer van vakleerkracht juf Ingrid) en anders hebben we een keer gym en een keer zwemmen.
Twee keer per week gaan we tutorlezen, op maandag- en donderdagmiddag.


Elke dag eindigen we weer in de kring, we sluiten de dag meestal af met even gezellig voorlezen!Een keer per jaar is er een maandviering van ons te zien. Het is erg leuk om daarvoor te oefenen en helemaal om het op het podium te laten zien aan de andere kinderen van school, de peuters en natuurlijk jullie ouders, opa’s en oma’s! In de klas hebben we ook wandelende takken, als het van je ouders mag kun je een jonge wandelende tak mee naar huis krijgen. Rond maart/april gaan de kinderen van groep 6 weer elke week naar de schooltuin bij boer Jan Overesch aan de Hondemotsweg.


Uitgebreide informatie is te lezen in onze informatiebrief
Meer informatie over de Kanjertraining 
We hopen er met elkaar een heel gezellig en leerzaam jaar van te maken!

Laatste nieuws


Agenda

29 september -  maandviering groep 7b - 8

Uit het fotoboek


cakejes IMG_1408
IMG_1410 IMG_1407